maandag 11 juli 2011

'Krokodil' veroorzaakt duizenden slachtoffers


'Krokodil' is de nieuwe zelfmaakdrug voor arme jongeren in Rusland. Het is levensgevaarlijk, je huid gaat er van rotten, maar het kost bijna niets en is daarom erg geliefd.

Onthutsende beelden van wat verslaving aan "krokodil" met je lichaam doet. Het is niet te geloven dat een miljoen mensen deze drug gebruiken terwijl ze weten dat ze er heel snel dood aan kunnen gaan.




Hoestdrankje, benzine, jodium en zwavel laten pruttelen tot een dikke plak. Het kost bijna niets, maar heeft ook een vernietigende werking op het lichaam. 'Het breekt alles af', aldus Kysia Hekster NOS-correspondent in Rusland.

'Als je bent begonnen met gebruiken leef je nog een jaar, misschien twee,' vertelt de verslaggeefster. 'Het vreet je vlees op er komen diepe gaten in je huid tot op het bot en het stinkt verschrikkelijk.' Er zijn naar schatting een miljoen 'krokodil' verslaafden in Rusland, maar door gebrek aan afkickcentra kan de overheid niet adequaat optreden.
(Redactie)

Bron:

Lees ook: Levensgevaarlijke drugs krok nog niet in Nederland

1 opmerking:

  1. Ik ben hier erg door aangegrepen. Onvoorstelbaar dat mensen zo verslaafd zijn dat ze de kans willen lopen om dood te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen