dinsdag 12 juli 2011

Afghaan die vrouw verminkte is vrij


Kabul - De enige verdachte die werd opgepakt voor de verminking van de Afghaanse Aisha Bibi, de verminkte vrouw van de winnende World Press Photo 2010, is zonder proces vrijgelaten. Haar familie en mensenrechtenadvocaten zijn woedend.

Aisha's schoonvader Suleiman wordt verdacht van het afhakken van de neus en oren van de toen 16-jarige Aisha. De vrouw had zijn zoon, een Talibanstrijder, kort na het huwelijk in 2009 verlaten en werd bestraft voor het weglopen. Volgens Aisha heeft de familie van de man haar zwaar mishandeld. Ze sliep in een stal bij de dieren. Ze zegt dat als ze niet was weggelopen, ze gestorven zou zijn.






Samen met drie zoons zou Suleiman Aisha gevangen hebben en verminkt hebben nadat de lokale Talibanmollah daar toestemming voor had gegeven, vertelt Aisha's vader in The New York Times. Dat gebeurde in de plaats Chora in de provincie Uruzgan.

Met toestemming van de gouverneur van Uruzgan zou Suleiman zijn vrijgelaten. Volgens de advocaat van de verdachte is hij op vrije voeten gesteld omdat er niemand is om een zaak tegen hem aan te spannen en omdat niet hij, maar zijn zoon de neus zou hebben afgehakt. Aisha is zelf naar de Verenigde Staten gevlucht. Alle andere verdachten zijn nooit aangehouden.

Aisha is inmiddels aan haar gezicht geopereerd in het gerenommeerde 'Grossman Burn Center' in de Verenigde Staten.

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten