maandag 30 januari 2012

Afghaanse vrouw verwachtte één kind, maar krijgt zesling

In Afghanistan is een vrouw bevallen van een zesling. Het was voor haar een enorme verrassing, want ze wist niet dat ze meer dan één kind in haar buik droeg. Dat meldt BBC.
De vrouw beviel van de zesling in een ziekenhuis in Mazar-e-Sharif. Het was haar eerste zwangerschap en ze had geen behandeling gekregen om vruchtbaar te worden. Dan is het volgens dokters heel zeldzaam om een zesling te krijgen. De 24-jarige vrouw werd in één klap moeder van drie zonen en drie dochters.

Alle baby's zijn gezond, maar ze wegen wel nog te weinig. De lichtste baby haalt niet meer dan 700 gram. Afghanistan heeft een hoog sterftecijfers bij moeders en kinderen na de bevalling. De moeder zou het alvast goed stellen, maar ze is natuurlijk uitgeput van de zware bevalling. Artsen houden de toestand van de zesling in de gaten.







Gek genoeg wist de vrouw niet dat ze zes kinderen zou krijgen. Anders hadden artsen haar al verscheidene dagen voor de bevalling in het ziekenhuis opgenomen. In Afghanistan is de geboorte van de zesling natuurlijk groot nieuws. "Ze is zo moedig", zegt een inwoner aan BBC. "Ik begrijp niet hoe ze zes kinderen kon dragen. De regering zou haar nu moeten helpen."

Volgens experts is de situatie in Afghanistan al verbeterd, maar het blijft één van de gevaarlijkste plaatsen ter wereld voor bevallingen. (gb)

Bron:

1 opmerking: