donderdag 16 augustus 2012

Agent schiet hond van onwel geworden man neer

De New Yorkse politie heeft een hond, Star genaamd, waarvan het baasje onwel op straat lag, neer moeten schieten omdat het dier niemand in de buurt van zijn eigenaar liet komen. 'Hij beschermde alleen maar zijn baas', zegt een ooggetuige.
Toen het baasje, een dakloze Pool die vaker met zijn hond in de buurt rondhangt, een toeval kreeg en op straat in elkaar zakte, kwam de pitbull in actie. Toegesnelde agenten wilden de bewusteloze man helpen, maar werden geconfronteerd met de beschermende viervoeter.

Het dier liet zich niet kalmeren, waardoor de dienders de stuipende man, die door langskomend verkeer geraakt dreigde te worden, geen hulp konden bieden. Ook viel de hond een aantal omstanders aan, waaronder een vrouw die in haar been werd gebeten. Een agent zag zich genoodzaakt Star neer te schieten.

'Hoe kon je dat doen?'
De andere agent bespoot het beest met pepperspray. Hoewel noodzakelijk konden sommige toeschouwers de actie niet waarderen. 'Hoe kon je dat doen?', schreeuwde iemand de politieman toe. Anderen gaven echter aan, in geval van de agenten, hetzelfde te hebben gedaan.

'Als er een pitbull op je afkomt, blijf je niet staan om gebeten te worden', zegt een van hen. Gelukkigerwijs overleefde de hond het schot, en herstelde van zijn verwonding. Ook zijn baasje, Lech Stankiewicz, stelt het inmiddels goed. Wat de oorzaak van zijn toeval is geweest, blijft onduidelijk.


Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten