maandag 22 september 2014

Vrouw doet aangifte en belandt achter tralies

Een Rotterdamse die aangifte deed bij de politie, zit nu zelf achter de tralies. © DREAMSTIME.


Een 47-jarige vrouw uit Rotterdam is afgelopen weekeinde door het doen van aangifte van een aanrijding achter de tralies beland. Bij het opnemen van haar gegevens ontdekte de politie dat justitie nog het een en ander had te vereffenen met de vrouw en sloot haar op.

De Rotterdamse meldde zich zondag in het politiebureau tegenover De Kuip in Rotterdam-Zuid en vertelde eerder op de dag op de fiets te zijn aangereden door een auto die er vervolgens vandoor ging. Het slachtoffer bleef met schaafwonden achter.

Bij het opnemen van de aangifte werd duidelijk dat ze eerder door de rechter was veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van ruim 40.000 euro en ze voor ruim 400 euro aan boetes had openstaan. Omdat de vrouw het geld niet had, koos ze voor het alternatief: in totaal 321 dagen zitten.

'De schadevergoeding zal de mevrouw toch moeten voldoen. Die kan je niet afkopen met zitten,' legt een woordvoerder van de politie uit. De bestuurder van de auto, een 31-jarige Rotterdammer, werd aangehouden en na verhoor heengezonden. 'Hij is wel verdachte.'




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten