vrijdag 8 maart 2013

Ondergronds stelsel vol wiet in Zeister bos



Onder een bosperceel aan de A28 in Zeist heeft de politie gistermiddag een ondergronds complex van werkruimtes en gangen vol hennep gevonden. Aan de oppervlakte was de wietfabriek, zo'n 30 meter groot, voor voorbijgangers niet te zien.

De politie kwam op het spoor van de plantage dankzij een anonieme tip. 2000 wietplanten bleken ondergronds te worden geteeld, via een professioneel aangelegd systeem. Een eigen aggregaat zorgde voor de stroomvoorziening.

De ingang van het complex bleek te liggen achter een hondenhok, met daarin 'een valse rottweiler'. De wietfabriek ligt in een verpauperd stukje bos, waar enkele oude caravans staan.

'Ongekend en nog nooit gezien,' reageert burgemeester Koos Janssen in het AD op de vondst van een ondergronds wietcomplex in de bossen. Hij kwam gistermiddag poolshoogte nemen bij het stelsel van gangen en werkruimtes dat de politie nabij de Ericaweg vond.





Onduidelijk was toen nog wie eigenaar is van de grond. 'De gemeente werkt hier aan het stukje voor stukje opkopen van de grond. Het moet natuur worden, dat straks grenst aan het wildviaduct,' zegt Janssen.

Door de aanwezigheid van een aggregaat voor elektriciteit, een grondwaterpomp voor bewatering van wietplanten en de hoge kwaliteit van gebruikte apparatuur, schat de politie de ondergrondse plantage in als een professioneel miljoenenbedrijf. Aan de begroeiing op de bosgrond te zien moet de wietfabriek bovendien al enige tijd dienst doen. Hoe lang, moet uit onderzoek blijken. Net als de vraag wie het stelsel heeft aangelegd. Een man werd gisteren bij de caravans aangehouden. Welke rol hij vervulde bij de hennepplantage is ook onderdeel van het onderzoek dat de politie is gestart.

Bron video
Lees ook: Bij ontmanteling blijkt pas hoe groot wiethol Zeist was

Geen opmerkingen:

Een reactie posten