dinsdag 25 maart 2014

Oud-premier Timosjenko wil Poetin 'door kop schieten'


© epa.


De voormalige Oekraïense premier Joelia Timosjenko heeft in een telefoongesprek in duidelijke bewoordingen laten weten hoe ze over de Russische president Vladimir Poetin denkt. 'Ik ben bereid zelf een kalasjnikov te pakken en daarmee die smeerlap door zijn kop te schieten', zegt Timosjenko in het afgeluisterde telefoontje.

Timosjenko voerde het gesprek op 18 maart met een lid van de pro-Russische Partij van de Regio's. Op die dag tekenden Poetin en leiders van de Krim een verdrag over de aansluiting van de Krim bij Rusland.

Timosjenko heeft op Twitter bevestigd dat de opname echt is. Alleen het laatste deel is volgens haar vervalst. Daarin zou ze hebben opgeroepen kernwapens te gebruiken tegen de Russische minderheid in Oekraïne.

Timosjenko was premier van Oekraïne van 2007 tot 2010. Ze verloor in 2010 de presidentsverkiezingen van Viktor Janoekovitsj en kwam wegens corruptie in de gevangenis terecht. Timosjenko is na de val van haar rivaal Janoekovitsj weer vrijgelaten.

Zij heeft zich nog niet kandidaat gesteld voor de presidentsverkiezingen van 25 mei. Veel Oekraïners verwachten dat ze dat binnenkort wel gaat doen.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten