zondag 28 december 2014

Gladde wegen tijdens ochtendspits morgen

Het verkeer kan morgen tijdens de ochtendspits last krijgen van ijzel. Het gaat vanavond en vannacht regenen vanuit het noorden. Doordat de minima onder nul liggen, kan dit voor gladheid zorgen.

Volgens Weerplaza kan het vooral in Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg glad worden. Het KNMI waarschuwt voor gladheid en gevaarlijk weer in dezelfde provincies, daar geldt code geel, en noemt ook Zuid-Holland, Utrecht en Zeeland.

De VerkeersInformatie Dienst verwacht vanwege de kerstvakantie niet veel drukte op de wegen, maar dat is juist een probleem. Als er minder verkeer is, wordt het zout minder goed ingereden en blijft het langer glad.

Regen
De regen begint vanavond in het Waddengebied en Noord-Holland. Van daaruit verspreiden de buien zich over de rest van het land. Behalve van bevriezende regen kan het verkeer ook last hebben van platgereden sneeuwresten.

Vanwege de gladheid wordt er flink gestrooid op de wegen. Dit weekeinde is er bijna evenveel zout gestrooid als in het hele vorige winterseizoen.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten