zaterdag 19 december 2015

Bankovervaller live op televisie 'aan het werk'

De Amerikaanse verslaggever Adam Sallet zag de bankovervaller aan zich voorbij rennen © YouTube.


Een Amerikaanse televisieverslaggever wist niet wat hem overkwam, toen hij tijdens het opnemen van een item over een bankoverval van de dag ervoor oog in oog stond met de dader. De bankovervaller was teruggekomen om nogmaals zijn slag slaan.

Het Amerikaanse regionale televisiestation KIMT had dinsdag een opmerkelijk live-verslag van een bankoverval. KIMT-verslaggever Adam Sallet stond in Rochester, een plaats in de staat Minnesota, voor de Sterling State bank die de dag ervoor overvallen was. Tijdens het maken van de filmopnames werd de bank echter weer overvallen. Dezelfde bankovervaller was teruggekomen, maar had geen rekening gehouden met de aanwezigheid van de journalist en het camerateam.

Een langsrennende bankmedewerker wees Sallet erop dat de bankovervaller aan de andere kant van de straat stond en dat hij net wéér een overval had gepleegd. Sallet later: ,,We hebben de politie daarna beeldmateriaal gegeven en een verklaring afgelegd. We willen alles doen om deze man te pakken.''

En dat lukte. De plaatselijke politie zag de verdachte in de omgeving van Rochester en kon dankzij de goede omschrijving van de bankmedewerker en de verslaggever de man oppakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten