woensdag 6 juli 2011

Politie gebruikt schedel slachtoffer als boekensteun


© Thinkstock
In Tsjechië heeft de familie van een vermoorde man een klacht ingediend tegen de politie omdat de agenten de schedel van het slachtoffer gebruikten als boekensteun. Dat melden lokale kranten.
Het skelet van de man werd drie jaar geleden gevonden, maar het moordonderzoek werd afgesloten omdat het onmogelijk was om uit te maken hoe het slachtoffer overleden was. Het lichaam kon niet worden geïdentificeerd.




Politiepet
Nadat ze de schedel hadden schoongemaakt, gebruikten de agenten van Volary, een stad in het zuiden van Tsjechië dicht bij de grens met Duitsland, hem als boekensteun. Op het hoofd zetten ze een politiepet. De agenten namen er foto's van en plaatsten die op internet.

Onlangs slaagden onderzoekers erin om met behulp van een nieuw computerprogramma het slachtoffer te identificeren. De familie van de drie jaar geleden spoorloos verdwenen man was geschokt toen bekend werd dat de schedel als boekensteun fungeerde. 'Toen ik de spullen van mijn zwager op het politiebureau ging halen, zag ik de schedel op een plank staan naast een bierpul', aldus een familielid van het slachtoffer. 'Het was weerzinwekkend.'

Naar het gedrag van de agenten is een onderzoek ingesteld. (Redactie)


Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten