zondag 10 maart 2013

Vaders verdrinken bij poging zoons te redden

Het Australische Victoria wordt opnieuw geteisterd door een hittegolf. Door de warmte trekken veel inwoners naar het strand. Daar lopen de strandgangers gevaar door de verraderlijke stromingen langs de Australische kust. In één dag tijd verdronken drie mannen, waarvan twee vaders die hun zoons van de verdrinkingsdood wilden redden.

Op het strand van St George River bij Lorne verdronk een 62-jarige man in een poging zijn twaalfjarige zoon te redden. Die werd meegesleurd door de stroming, belandde op open zee en dreigde te verdrinken. Zijn vader zwom naar zijn zoon toe, maar kwam zelf in de problemen. De toegesnelde politie kon alleen de zoon nog redden.

Zo'n 350 km naar het oosten vond een gelijksoortig incident plaats op het strand van Golden Beach. Nadat een jongen door een verraderlijke stroming werd verrast, aarzelde ook zijn vader geen moment. De man slaagde er in het kind te redden, maar kon zichzelf niet meer in veiligheid brengen. Uren later werd zijn lichaam gevonden en weer aan land gebracht.

In Victoria, nabij Rye, kwam een jonge snorkelaar om het leven. Hij werd meegesleurd door de golven. Een reddingshelikoper kwam in actie, maar reanimatiepogingen bleken, nadat de jongeman aan land was gebracht, vruchteloos. Volgens experts lieten veel mensen zich verleiden door het lage tij om te gaan zwemmen. Juist dan zijn de stromingen gevaarlijk.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten