zondag 7 april 2013

Weduwe wil kannibalen voor rechter in Siberië: "Mijn man stukje per stukje opgegeten"

Eind vorig jaar berichtten we al over het huiveringwekkende verhaal van twee Siberische vissers die van pure ontbering hun twee vrienden hadden opgegeten. Nu zijn er meer gruwelijke details bekend over de mysterieuze kannibalismezaak. Een van de twee daders heeft bekend dat ze een van de twee vissers uit wanhoop hadden opgegeten, maar enkel nadat hij al overleden was in de Siberische vrieskou (-30). De weduwe van het slachtoffer wil nu dat de twee vissers voor hun daden terechtstaan. "Ze moeten gestraft worden voor wat ze gedaan hebben, of ze mijn man nu vermoord hebben of niet", zegt Olga. "Weet je wat het enige is wat me nog rest van hem? Een stuk voet met wat tenen, een vinger en een schedel met wat haar op. En waarom aten ze mensenvlees, terwijl ze ook dierenvlees ter beschikking hadden? Verschrikkelijk!". De vierde visser is overigens nog altijd spoorloos.

Eind november werden na velen maanden ontbering twee van de vier vissers gered. © Siberische politie.

Hij kreeg ernstige vrieswonden en vroor dood. Pas dan zijn we hem beginnen oppeuzelen. Dankzij hem konden we nog tien dagen overleven.
Alexei Gradulenko

Andrei Kurochkin met zijn vrouw Olga. © Kos.

We weten nu zeker dat de ze hem opgegeten hebben. Ze hebben Andrei, nadat hij elders om het leven was gekomen, de hele weg meegesleurd en ze hebben hem stukje voor stukje opgepeuzeld.
Olga, weduwe van Andrei Kurochkin

Dader Alexei Gradulenko met zijn vrouw Irina. © Kos.

De andere kannibaal, Alexander Abdullaev, blijft hardnekkig ontkennen. © Kos.

De overlevende vissers Alexander Abdullaev (37) en Alexei Gradulenko (35) waren samen met hun goeie vrienden Andrei Kurochkin (44) en Viktor Komarov (47) in augustus vorig jaar gaan vissen in de onherbergzame Siberische taiga. Toen hun auto door een rivier (de Daurka) werd meegesleurd, ontsnapten ze maar nipt aan de dood. Ze zetten hun tocht te voet verder. In september ontmoetten ze zelfs mensen en gebruikten hun satelliettelefoon. Daarna verdwenen ze spoorloos.

Opgesplitst
Pas in november alarmeerde de zus van Abdullaev de politie. Ze verzekerde hen dat haar broer desnoods maandenlang kan overleven en bevestigde dat ze met drie vrienden was gaan vissen. Na een zoektocht van een week vonden de reddingsdiensten eind november twee van de vier vissers. Alexander Abdullaev en Alexei Gradulenkowaren zwaar onderkoeld maar overleefden de barre trip wonderbaarlijk. Volgens hun eerste versie hadden ze beslist zich in twee groepen op te splitsen.

"10 dagen op mensenvlees"
Al snel bleek de echte reden van hun overleving. Want op 50 kilometer van de vindplaats van het duo ontdekte de politie bij een zoekactie resten van mensenvlees en beenderen. Na herhaaldelijke ontkenningen gaf Alexei Gradulenko bij zijn zoveelste ondervraging eindelijk toe dat ze Andrei Kurochkin wel degelijk opgegeten hebben. "Hij was onderkoeld gestorven door een zware verkoudheid, nadat hij eerder al een beenletsel had opgelopen. Hij kreeg ernstige vrieswonden en vroor dood. Pas dan zijn we hem beginnen oppeuzelen, om te overleven. We hadden absoluut proteïnen nodig. Dankzij hem konden we nog tien dagen overleven."

"Zwijgen en drinken"
Een test met de leugendetector bevestigde het verhaal, maar zijn kompaan Alexander Abdullaev bleef ontkennen. Volgens zijn moeder heeft hij nog altijd aan niemand verteld wat er juist gebeurd is in het taigawoud. "Hij zwijgt en drinkt de hele tijd." In januari bewees een DNA-test dat de menselijke resten wel degelijk van Kurochkin waren.

"Meegesleurd"
Olga Kurochkin, de weduwe van het slachtoffer, heeft de vreselijke kannibalismezaak nog altijd niet verwerkt. "We weten nu zeker dat de ze hem opgegeten hebben. Ze hebben Andrei, nadat hij elders om het leven was gekomen, de hele weg meegesleurd en ze hebben hem stukje voor stukje opgepeuzeld. Kan u zich voorstellen wat er nog overblijft van hem? Een voet met wat tenen, een vinger en de achterzijde van zijn schedel met een paar haren erop. Dat is alles. Dat is alles wat mij nog rest van de man die ik zo graag zag."

Komarov nog altijd vermist
Pittig detail: bij de menselijke resten werden ook dierenbeenderen gevonden. "Waarom moesten ze dan mensenvlees eten, als ze dieren konden doden? Moord wil ik nu niet per se in hun schoenen schuiven, maar ik wil wel dat ze voor hun daden gestraft worden." De politie zegt dat het grondige onderzoek pas in juni zal afgesloten worden. Misschien weten we dan wat er de 47-jarige Viktor Komarov juist is overgekomen. Als enige van het visserskwartet is ook hij nog altijd vermist. Wellicht viel hij ook ten prooi aan de kannibalen.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten