maandag 8 april 2013

'Zondag wordt het 20 graden'

In de nacht van zaterdag op zondag bereikt echt warme lucht ons land, meldt WeerOnline. In driekwart van Nederland komt het kwik dan waarschijnlijk boven de 20 graden uit. Ook het KNMI en Meteo Consult voorspellen een maximumtemperatuur van (meer dan) 20 graden.

Meteoroloog Marco Verhoef van Weerplaza.nl houdt nog een slag om de arm. 'Natuurlijk, het zou kunnen, maar het kan net zo goed 12 of 13 graden worden. De computer berekent nu nog een hele ruime marge.'

Volgens de weerman komt er een hogedrukgebied vanuit Spanje onze kant op, maar is het de vraag of het Nederland bereikt. 'Zes dagen vooruit voorspellen is erg gokken', aldus Verhoef.

Regen
Voordat de temperatuur omhoog gaat zal eerst een depressie Nederland bereiken. Voor het eerst sinds 18 maart gaat het serieus regenen in Nederland. De regen bereikt waarschijnlijk vanavond Limburg en breidt zich morgen over het hele land uit.

Morgen gaat het in de loop van de ochtend en middag regenen. Er is amper ruimte voor de zon. De middagtemperatuur ligt tussen 7 en 11 graden, afhankelijk van hoe vaak de zon weet door te breken.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten