zondag 24 november 2013

Winkelier licht kraslotwinnaar op

© thinkstock.


Een man in het Amerikaanse Hempstead die 1 miljoen dollar had gewonnen met een kraslot, werd door de winkelier die hem het lot had verkocht aanvankelijk afgescheept met 1000 dollar. De winkelier en zijn zoon zijn gisteren voorgeleid op verdenking van oplichting, meldt CNN.

De reglementen van New York Lottery bepalen dat alleen prijzen onder de 600 dollar contant in de winkel kunnen worden uitgekeerd. Niettemin beweerde de winkeleigenaar dat de prijswinnaar recht had op 1000 dollar, een bedrag dat ter plekke werd uitgekeerd. Naderhand bleek het bedrag een duizendste te zijn van waar de gelukkige recht op had.

Geen aangifte doen
Toen de winnaar terugkeerde om verhaal te halen, zou de zoon van de winkelier hem 10.000 dollar hebben geboden. In ruil daarvoor zou de winnaar moeten beloven geen aangifte te doen bij de politie. De man ging niet in op het aanbod en stapte gelijk naar de politie, die hem liet weten dat hij recht had op 1 miljoen dollar.

De winkelier en zijn zoon worden er onder meer van beschuldigd de prijs van het kraslot zelf te hebben willen incasseren. Hun advocaat houdt vol dat ze onschuldig zijn. De computer van de loterijorganisatie die in hun winkel staat, zou dienst hebben geweigerd.'




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten