woensdag 5 maart 2014

Skiester blijvend verlamd na crash in Sotsji

© reuters.





De Russische skiester Maria Komissarova is permanent verlamd. Dat heeft de Russische Freestylefederatie (FFR) vandaag gemeld. Komissarova viel op training tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji en brak daarbij een ruggenwervel.

De 23-jarige Russin werd op 16 februari, de dag na haar val, overgebracht naar een ziekenhuis in München. 'Door de ernst van de blessure zal haar ruggenwervel niet meer functioneren zoals voorheen', stelden de gespecialiseerde artsen van het Duitse hospitaal in een persbericht van de FFR. Volgens de doktoren zal ze zich wel kunnen verplaatsen met behulp van specifiek materiaal. De skiester moet nog tien weken in het ziekenhuis in München blijven om zich aan de toestand aan te passen. Daarna wacht haar een lange periode van behandeling en revalidatie.

Komissarova zag het na haar val nog positief in. 'Ik voel niets meer onder mijn navel, maar ik ben sterk en ik weet dat ik op een dag weer zal lopen', liet ze weten via haar Instagram-account. De Russische president Vladimir Poetin had haar bezocht toen ze nog in Sotsji lag voor een spoedoperatie.

Skicrossers moeten een smalle afdaling met vier of zes langs bochten, grote jumps en andere obstakels, zoals hobbels, zo snel mogelijk afleggen. Sinds 2010 is de skicross een olympische discipline in het freestyleskiën.




Bron


Lees ook:Skiester heeft na crash in Sotsji geen gevoel meer in onderlichaam
Lees ook: Freestyleskiester in Duitsland opnieuw onder het mes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten