woensdag 16 april 2014

Lichamen vermiste tieners in VS na 43 jaar gevonden

© Keloland.com.



Twee Amerikaanse tieners die in mei 1971 op weg naar een schoolfeestje spoorloos verdwenen, zijn teruggevonden. Bijna 43 jaar later hebben de families van de slachtoffers eindelijk duidelijkheid. De twee meisjes reden op 17-jarige leeftijd met hun auto een riviertje in. De auto werd afgelopen najaar gevonden toen door droogte de kreek in de staat South Dakota deels was drooggevallen. De identiteit van de inzittenden is volgens Amerikaanse media nu vastgesteld.

Na de verdwijning van de twee is er volop gespeculeerd over de toedracht. In 2007 werd een klasgenoot, die al vastzat wegens verkrachting en ontvoering van iemand anders, vervolgd voor moord op de twee. Een medegevangene had justitie verteld dat de man tegen hem had bekend de meisjes te hebben vermoord. Dat bleek echter een valse getuigenis en de vervolging werd gestaakt.

Volgens justitie wijst niets erop dat er opzet in het spel was. De meisjes hadden volgens klasgenoten niet gedronken, er is geen defect aan de auto gevonden en de stand waarin de versnelling stond wijst op een ongeluk.





Kenteken van de auto die afgelopen najaar werd gevonden. © ap.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten