woensdag 7 januari 2015

'Franse politie is daders aanslag Parijs op het spoor'

© YouTube.


AANSLAG PARIJS De Franse politie weet wie de daders van de aanslag in Parijs zijn. Dat melden verschillende Franse media. Op sociale media gaan er foto's rond van identiteitsbewijzen van de vermoedelijke verdachten. Het zou gaan om drie mannen van 18, 32 en 34 jaar. De twee dertigers zijn broers en hebben de Franse identiteit. De identiteit van de jongste is nog niet bekend.

Volgens weekblad Le Point kwam de politie ze op het spoor doordat zij hun identiteitskaart hadden laten liggen in hun vluchtauto. Ze reden na de aanslag weg in een zwarte Citroën C3, maar lieten die al snel achter. Ze vervolgden hun weg in een andere auto, maar lieten hun id-kaarten achter.

Een van de twee werd in het vorig decennium berecht, omdat hij ongeveer tien jonge Fransen zou hebben geronseld voor de strijd in Irak. Hij stond op het punt zelf naar Irak te reizen toen hij werd aangehouden.

De politie zou nog een derde achttienjarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats op het spoor zijn. Hij stond vorig jaar nog ingeschreven bij een school in de stad Reims.

De politie heeft woensdagmiddag een appartement in Pantin doorzocht zonder iemand aan te houden. Dat is vlakbij de vindplaats van de zwarte Citroën.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten