maandag 30 november 2015

Russisch gevechtsvliegtuig per ongeluk boven Israël

Israëlische minister Moshe Yaalon van Defensie, met links naast hem premier Benjamin Netanyahu.© afp.


Een gevechtsvliegtuig van de Russische luchtmacht is per ongeluk het luchtruim van Israël binnengevlogen. Het toestel kwam uit Syrië en de piloot maakte snel rechtsomkeert toen duidelijk werd dat hij boven Israël vloog.

De Israëlische minister Moshe Yaalon van Defensie zei tegen de krant Haaretz dat het toestel boven de Golanhoogten vloog toen het de grens overstak. ,,Russische vliegtuigen zijn niet van plan ons aan te vallen, daarom moeten we niet direct reageren en schieten als er fouten worden gemaakt'', aldus Yoolan.

Rusland en Israël staan met een vaste lijn in contact voor incidenten en het delen informatie. Turkije schoot dinsdag een gevechtsvliegtuig van Rusland neer, omdat die het Turkse luchtruim zou zijn binnengevlogen. De piloten zijn volgens de Turkse autoriteiten meerdere keren gewaarschuwd. Het toestel kwam neer in Syrië, waar een van de twee piloten werd doodgeschoten. Het lichaam van een dode Russische piloot kwam zondag aan in Turkije. Het lichaam is in de nacht van zaterdag op zondag van Syrië naar Turkije gebracht.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten