woensdag 3 augustus 2011

Ex-vriend Mandy Pijnenburg: Loverboy-verhaal niet waar

Bloemen, tranen en veel pers typeerden de aankomst van Mandy Pijnenburg gisteren op Schiphol. De inmiddels 23-jarige jonge vrouw zat vijf jaar vast in een gevangenis op de Domincaanse Republiek wegens drugssmokkel. Een daad waar ze toe gedwongen werd door een uiterst gewelddadige loverboy-bende. Maar dit klopt niet volgens haar ex-vriend Delano P. Hij overweegt nu haar aan te klagen voor laster.
Volgens Mandy zelf, haar familie, politie en hulpverleners is ze wel degelijk in handen gedreven van gewetenloze criminelen die haar in de prostitutie lieten werken en dwongen om met 22 kilo drugs het vliegtuig uit de Dominicaanse Republiek te pakken, zo schrijft het AD vandaag.

Pijnenburg had daar geen enkel belang bij. Ze moest al haar verdiensten afstaan. Uit angst voor wraak van haar contacten in het verleden zat ze tijdens haar voorwaardelijke vrijlating op de Dominicaanse Republiek ondergedoken op een geheim adres.






Broodje-aap-verhaal
Maar advocaat Boone van ex-vriend Delano P. van Mandy noemt het 'een groot broodje- aap-verhaal' en overweegt een rechtszaak wegens laster te beginnen. 'De moeder van Mandy lukt het al jaren heel goed om voor haar dochter op te komen en haar met een verzonnen verhaal vervroegd vrij te krijgen. Dat is te prijzen, maar als dat ten koste gaat van mijn cliënt word ik boos.'

'Deze mensen weten heel goed dat het loverboy-verhaal niet waar is. Mijn cliënt is daarvan ook vrijgesproken in hoger beroep. Als ze in de Dominicaanse Republiek daadwerkelijk zo veel gevaar liep, dan is het vreemd dat je in Nederland een persconferentie houdt om te vertellen dat je terug bent. Mijn cliënt loopt hier namelijk ook vrij rond.'
(Redactie)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten