dinsdag 2 augustus 2011

Zweed bouwt kernreactor in zijn keuken

De Zweedse politie heeft een 31-jarige Zweed aan een verhoor onderworpen nadat bekend was geworden dat de man een heuse kernreactor in zijn keuken had gebouwd. Wrang genoeg voor de man liep hij tegen de lamp omdat hij juist aan de autoriteiten had gevraagd of zijn creatie eigenlijk wel legaal was. Dat meldt de krant Helsingborgs Dagblad.
De Zweed startte zijn project zo'n zes maanden geleden op. Over de vorderingen hield hij gewoon een blog bij. Het radioactieve materiaal wist hij uit het buitenland te halen, en hij schraapte ook nog wat bij elkaar door het ontmantelen van branddetectiesystemen.





Hoewel de Zweed via zijn blogberichten allerminst stiekemheid kan worden verweten, liep hij pas tegen de lamp nadat hij zelf naar de overheid was gestapt met de vraag of wat hij had gemaakt, eigenlijk wel mocht. Daarop antwoordde een ambetenaar bij de bevoegde instantie dat ze spoedig iemand zouden sturen om de radioactiviteit in zijn flat op te meten.

Radio-activiteit

Vervolgens verscheen zoals beloofd een ambtenaar met een geigerteller, vergezeld door een agent. Deze nam de amateur-kernfysicus direct mee voor verhoor. Er werd overigens geen verhoogde radio-activiteit gemeten in het appartement.

De Zweed deed zijn verhaal uitgebreid uit de doeken aan de politie. Deze liet hem na verhoor weer vrij.

De knappe kop was er daadwerkelijk in geslaagd een kernreactor te bouwen. 'Alleen stroom opwekken gaat mijn petje te boven' gaf de man ruiterlijk toe. 'Daar heb je een turbine en generator voor nodig en die zijn vrijwel onmogelijk zelf te bouwen.'

Inmiddels werd de Zweed verplicht de reactor af te breken. Op navraag bleek dat hij een luttele 650 euro aan zijn opmerkelijke hobby had uitgegeven.
(Redactie)

Bron:

1 opmerking:

  1. De meest groene energie is ....kernenergie
    De huidige kern splitsing centrales zijn veilig ,
    en de goedkoopste energie opwekking .
    Het afval is een kleine fractie van alle leugen verhalen .
    En de echte toekomst is kern-fusie middels water .
    Meer info kernfusie zie ... www.fusie-energie.nl/

    BeantwoordenVerwijderen