zaterdag 18 februari 2012

ING voor tientallen miljoenen opgelicht

ING is voor tientallen miljoenen opgelicht door een eigen medewerkster in Australië. Dat blijkt uit stukken van de rechtbank die vorige week zijn vrijgegeven, nadat de werkneemster was veroordeeld tot 7 jaar cel.
Over een periode van 5 jaar heeft de 42-jarige vrouw 45,3 miljoen Australische dollars (37,2 miljoen euro) achterovergedrukt. Dat schrijft de Australische krant The Sydney Morning Herald.

ING heeft daar volgens de stukken maar een derde van teruggekregen. De werkneemster deed 200 illegale transacties waarbij ze geld van ING naar haar eigen rekening overboekte of er direct luxegoederen voor kocht.







De Sydney Morning Herald meldt dat het geld werd verduisterd door Rita Subramaniam. Binnen veertig weken had de 42-jarige boekhoudster het geld uitgegeven aan onder meer acht appartementen, dure handtassen en juwelen. Na haar ontmaskering vond de politie zeshonderd juwelen, 200 schoonheidsproducten van luxemerk Chanel en peperdure flessen wijn. Ook bleek Subramaniam voor honderdduizenden euro's aan parafernalia van popster Michael Jackson te hebben gekocht.

Veel van de spullen zijn door ING teruggehaald en weer verkocht. Maar uit de rechtbankstukken blijkt ook dat het financiële concern lang niet al het geld zal terugzien, al was het maar omdat de vrouw veel meer voor de huizen betaalde dan de marktwaarde. Tenslotte komt uit de stukken naar voren dat de interne beveiliging bij ING Australia Holdings, waar ze werkte, tekortschoot.

Subramaniam voelde zich voortdurend tekortgedaan door haar collega's. Ze pleegde de fraude 'om het bedrijf en de mensen een lesje te leren,' aldus psychiater Stephen Allnutt.

Bij ING was niemand bereikbaar voor commentaar. (Redactie/ANP)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten