zaterdag 18 februari 2012

'Ik werd 45 dagen gemarteld in woestijn door scientology'

Debbie Cook, voormalig kaderlid van de Scientologykerk, die leider David Miscavige eerder al beschuldigde van machtsmisbruik en financiële malversaties, heeft de geloofsgemeenschap en zijn leider opnieuw in opspraak gebracht.

Scientology-leider David Miscavige (r.) is een goede vriend van Tom Cruise. © AP
Voor een rechter in San Antonio in de Amerikaanse staat Texas heeft ze verklaard ontvoerd te zijn geweest, en ruim zes weken te zijn gemarteld in een trailer in de woestijn van Californië. Ze was naar eigen zeggen niet de enige. Volgens Cook (50) werden op die plek zo'n 100 kaderleden van Scientology 'onder handen genomen'. Scientology noemde deze bijeenkomsten bekentenis-sessies, zo is vandaag te lezen op nieuwssite Mailonline.

Mensonterend
Cook: 'We zaten met tientallen mensen opgesloten in een overvolle en van ongedierte overlopende trailer. De raampjes waren gebarricadeerd met tralies en het hok werd 24 uur per dag bewaakt door beveiligingsmensen. We moesten op de grond slapen en vrijwel alle minimale faciliteiten ontbraken. Het was midden in de zomer, het was buiten 41 graden, de brandende zon stond de hele dag op die hokken en er was geen ventilatie of airco in de trailers.'

Ook fysiek mishandeld
Behalve dat ze werden opgesloten, werden Cook en veel van haar toenmalige geloofsgenoten ook fysiek mishandeld, verklaarde ze. Cook vertelt dat ook leider David Miscavige zijn handen niet thuis hield: 'Ik heb gezien dat hij buiten zinnen was, een kaderlid tegen de grond sloeg en daarna een worsteling met hem aanging,' aldus Cook.








Cook zelf werd, op bevel van Miscavige, door een medewerker tegen de grond geslagen. Ze zegt hierover tegen de rechtbank: 'Hij dreigde ook al mijn vingers te breken als ik geen antwoord zou geven op bepaalde vragen.'

Contract
Scientology heeft door middel van rechtszaken geprobeerd Cook tegen te houden haar verklaringen te doen. Volgens de organisatie heeft ze het contract geschonden dat haar verbood vertrouwelijke gegevens naar buiten te brengen. Dat moest ze tekenen toen ze de organisatie in 2007 wenste te verlaten. Ze moest daarnaast ook 50.000 dollar aan Scientology betalen.

Cook (officieel nog steeds lid) zorgde begin dit jaar al voor opschudding door 12.000 leden van Scientology een mail te sturen met daarin bijzonderheden over de financiële handel en wandel van de organisatie.
(Redactie)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten