zaterdag 14 april 2012

Japanse 'zwarte weduwe' veroordeeld tot doodstraf

De 37-jarige Kanae Kijima - bijgenaamd de 'zwarte weduwe' - is vandaag in Japan veroordeeld tot de doodstraf. Kijima werd schuldig bevonden aan de moorden op drie minnaars.

De zwarte weduwe is een vrouwelijke spin die erom bekendstaat haar partner na de betrekkingen op te eten. Kijima deed min of meer hetzelfde met drie van haar minnaars die ze via online-dating leerde kennen. De vrouw vergiftigde de mannen van respectievelijk 41, 53 en 80 jaar met koolmonoxide nadat ze hen slaappillen had toegediend. Ze stak telkens houtskoolbriketten in brand om haar kortstondige partners te vergassen. Dat feiten dateren van 2009.

Kijima had de kerels eerst flink wat geld afhandig gemaakt en toen die dat terugvroegen, sloeg ze toe. Volgens de rechter pleegde ze de moorden "om haar verwaande luxeleventje zonder te werken vol te houden".

Op het openbare proces kwamen meer dan 1.300 geïnteresseerden af. Er waren maar 49 zitplaatsen in het gerechtsgebouw. Het proces intrigeerde de mensen omdat de rechtbank voortging op indirecte bewijslast voor de veroordeling.

Volgens haar advocaten gaat Kijima - in een vorig leven een betaalde minnares - in beroep. Ze werd ook nog voor zeven kleinere feiten veroordeeld, zoals diefstal en fraude.

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten