zondag 8 april 2012

"Oprichter vruchtbaarheidskliniek heeft 600 kinderen"

De Britse wetenschapper Bertold Wiesner en zijn vrouw Mary Barton begonnen in Londen in de jaren '40 van de vorige eeuw een vruchtbaarheidskliniek. De man zou volgens twee van zijn zonen zelf een van de belangrijkste spermadonoren zijn geweest voor de kliniek. Naar schatting zou hij de biologische vader van 600 kinderen zijn.

Het huidige record staat op 150 kinderen en is toegeschreven aan een Amerikaanse anonieme donor. Twee zonen van Wiesner vonden, tot nu toe, 18 anderen die in de kliniek werden verwekt. Twaalf van die mensen hebben dezelfde vader: dr. Wiesner. De mannen schatten in dat de wetenschapper ongeveer 20 donaties per jaar deed en dat hij verantwoordelijk zou zijn voor een aantal kinderen dat tussen de 300 en 600 ligt, zo schrijft The Sunday Times.

Wiesner en Barton stonden er om bekend dat ze alleen door hen geselecteerde, hoogopgeleide vrienden sperma lieten donoren. In totaal werden er 1500 kinderen geboren door tussenkomst van de kliniek. Naar aanleiding van een artikel in de British Medical Journal in 1945 over controversiële werkwijze van de kliniek, werd deze gesloten.

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten