vrijdag 16 november 2012

105-jarige moet naar de basisschool gaan

Anna Eriksson uit het Zweedse Tierp vond in de brievenbus een vriendelijke uitnodiging om naar de basisschool te komen. Op zich is dat niet uitzonderlijk, ware het niet dat de Zweedse de gezegende leeftijd van 105 bereikt heeft.

Eriksson kon haar ogen nauwelijks geloven. In de brief stond dat de lagere school van het plaatsje op 130 kilometer van Stockholm, haar volgend jaar verwacht voor de lessen in het eerste leerjaar.

Volgens de directrice van de school, Marinna Eriksson hebben Anna en zestig andere kinderen de uitnodiging gekregen. 'De uitnodiging werd verstuurd naar alle kinderen die in '07 geboren zijn. We kregen de namen van de dienst Bevolking', aldus Eriksson in de krant Upsala Nya Tydning.

 Toen de brieven verstuurd werden, merkte niemand op dat Anna geboren werd in 1907 en niet in 2007 en zo kreeg het krasse oudje de brief in de bus. 'Haar dochter nam contact op en liet weten dat ze het wel grappig vond', aldus de directrice. Anna is meer dan welkom in de school. 'We willen haar graag ontvangen voor een kopje koffie en een babbel', besluit Marinna Eriks

Bron


Geen opmerkingen:

Een reactie posten