maandag 12 november 2012

Meisje (5) veroorzaakte helikoptercrash met 5 doden

Een geruchtmakende helikoptercrash die in 2010 plaatsvond in de Amerikaanse staat Arizona, is veroorzaakt door een 5-jarig meisje dat even op schoot mocht komen zitten bij haar vader, die ook copiloot van het toestel was. Tot die conclusie komt de Amerikaanse luchtvaartveiligheidsdienst NTSB na ruim twee jaar onderzoek.

Sydney, het dochtertje van multimiljonair Thomas Stewart en diens eveneens meevliegende echtgenote Madena Stewart, moet bij haar vader op schoot met haar voetjes de bediening van de helikopter hebben ingetrapt. Daarop verloren de piloten de controle over het toestel.

Naast het echtpaar en hun dochtertje kwamen bij het ongeval, op Valentijnsdag 2010, ook een zwager en de piloot van de helikopter om het leven.

De NTSB zegt dat hetzij de piloot, hetzij copiloot Stewart in paniek moet hebben geprobeerd corrigerende manoeuvres uit te voeren. Het gevolg daarvan was dat de hoofdschroeven plooiden en de staart van de heli raakten, waarop de crash volgde. De inzittenden waren op slag dood.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten