zaterdag 12 januari 2013

Moeder treft slapend dochtertje (2) in greep van python

In het noorden van Australië heeft een vrouw haar tweejarig dochtertje slapend aangetroffen in de greep van een 1,85 meter lange python. Moeder en dochter lagen in hetzelfde bed.

De vrouw, de 22-jarige Tess Guthrie uit Lismore, werd om half vier 's nachts gewekt door het geluid van haar blazende kat. Daarop constateerde ze dat er een slang rondom de arm van haar dochtertje Zara zat gewikkeld.

Terwijl de moeder de slang probeerde te verwijderen, zag het dier kans drie keer in Zara's hand te bijten. Het kind werd ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Groepsknuffel
De ruitpython hield zich waarschijnlijk al een paar dagen schuil in het huis. Toch had het dier niet de intentie om Zara kwaad te doen of op te eten, zegt Tex Tillis van Tex's Snake Removals, het bedrijf dat de slang verwijderde. 'Het dier wou gewoon een groepsknuffel', zegt hij aan de Daily Telegraph. 'Pythons hebben onder hun onderkaak een rij sensoren waarmee ze de wereld met infraroodbeelden kunnen zien. In het donker zien ze een baby als een warm plekje.'

Tillis schat dat de python vijf tot tien jaar oud is, maar is niet onder de indruk van de lengte van 1,85 meter. 'Ze kunnen nog veel groter worden.' Op verzoek van de moeder werd het dier niet gedood, maar vrijgelaten op zo'n vijf kilometer van het huis.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten