dinsdag 5 februari 2013

Dolfijnen helpen zeehondje tegen stroom in te zwemmen

Een zeehondpup bevond zich in een moeilijke situatie nabij de kust. Het arme dier was niet sterk genoeg om tegen de sterke stroming in te zwemmen, maar gelukkig kwamen enkele dolfijnen ter hulp. Het schouwspel werd toevallig gefilmd door de Canadese natuurzender Oasis HD.

Toen de dolfijnen de kleine zeehond in de gaten kregen, aarzelden ze niet om hem te helpen. Ze duwden hem in de juiste richting, tot een punt waarop de stroming verzwakte. Dit is het zoveelste bewijs dat dolfijnen sociale dieren zijn, die dankzij hun inlevingsvermogen andere dieren in nood kunnen helpen.

Vorige week nog brachten we nog het verhaal dat enkele dolfijnen een vlot vormden zodat ze een stervend groepslid niet hoefden achter te laten. Ook verschillende mensen hebben al melding gemaakt hoe ze op zee gered werden door dolfijnen. In april vorig jaar getuigden zo nog drie mannen in het programma 'I Survived' op Biography Channel, hoe een groep dolfijnen hen beschermde tegen haaien, nadat hun bootje gekapseisd was.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten