woensdag 6 februari 2013

Propagandafilmpje Noord-Korea toont aanval op New York

Het Noord-Koreaanse regime heeft op YouTube een filmpje laten plaatsen waarin een aanval op New York wordt getoond. De video wordt begeleid door de vrolijke tonen van de karaoke-versie van het oer-Amerikaanse lied We Are the World.

Het filmpje is geplaatst door Uriminzokkiri, die nieuw en propaganda namens de Noord-Koreaanse staatszender op internet zet. De beelden worden gezien als verdere provocatie van de Verenigde Staten, die een aangekondigde kernproef van Noord-Korea scherp hebben veroordeeld.

Raket
In het begin van het filmpje is een jongeman te zien die in een droom aan boord zit van een Noord-Koreaanse spaceshuttle. Er verschijnt een raket van hetzelfde type als die in december door Noord-Korea werd gebruikt voor een test, die eveneens door de internationale gemeenschap werd veroordeeld.

De raket vliegt eerst in een baan rond de aarde, waarna een aanval volgt op een dichtbevolkte stad die met een Amerikaanse vlag overdekt is. Daar gaan wolkenkrabbers in vlammen op en zijn dikke rookpluimen te zien boven de skyline van hoogstwaarschijnlijk New York.

Rookwolken
De Koreaanse tekst die vervolgens in beeld verschijnt, betekent: 'Ergens in de Verenigde Staten stijgen zwarte rookwolken op. Het lijkt erop dat het nest van het kwaad in brand staat door een vuur dat het zelf heeft aangestoken.'

De video eindigt met de jongeman, die ervan overtuigd lijkt dat zijn droom zeker zal uitkomen. 'Ondanks alle pogingen van de imperialisten om ons te isoleren en te verpletteren, zal er nooit iemand in staat zijn om het volk te stoppen dat op weg is naar de finale overwinning.'



Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten