woensdag 19 februari 2014

Indiërs ter dood veroordeeld voor groepsverkrachting in bus

Herdenking een jaar na de verkrachting van een studente in een bus in India. © anp.



Drie Indiërs die een 19-jarige vrouw hebben ontvoerd, verkracht en vermoord, zijn vandaag ter dood veroordeeld. De rechter zei dat het tijd is om dit soort gruwelijke misdaden zwaar te straffen en een boodschap uit te sturen naar de samenleving.

India werd in 2012 opgeschrikt door een groepsverkrachting in een bus. De 23-jarige studente overleed later in een ziekenhuis aan haar verwondingen. Die leidde tot betogingen in het hele land en de roep om zwaardere straffen.

Eerder deze maand werd een 20-jarige Indiase vrouw, die samen met haar moeder op weg was naar de rechtbank om een getuigenis af te leggen van haar verkrachting, onderweg neergeschoten. De jonge vrouw overleed ter plekke zo meldde de Times of India.

Het meisje had vorig jaar een aanklacht van verkrachting ingediend, maar de politie ondernam geen actie en verklaarde dat de zaak gesloten was. Hierop diende zij en bij een naburig district een klacht in, waarna de zaak wel voor de rechter zou gaan verschijnen.

Elke 21 minuten een verkrachting
In India zijn vrouwen geregeld het slachtoffer van groepsverkrachtingen. Volgens politiestatistieken werd in 2012 in India elke 21 minuten een vrouw verkracht.

Er is in het land steeds meer aandacht voor seksueel geweld sinds de studente vorig jaar door een groep mannen werd verkracht in een bus in Delhi.''




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten