vrijdag 9 oktober 2015

Franse luchtaanvallen op IS-trainingskamp in Syrië


Sinds afgelopen week is het druk in het luchtruim boven Syrië. © epa.


Frankrijk heeft in de strijd tegen Islamitische Staat (IS) voor de tweede keer luchtaanvallen uitgevoerd in Syrië. De Franse minister van Defensie Jean-Yves Le Drian heeft voor de omroep Europe 1 gezegd dat in de nacht van donderdag op vrijdag een trainingskamp is aangevallen en geraakt.

Frankrijk heeft na lang aarzelen recent besloten in het kader van de internationale coalitie tegen IS ook bombardementen op doelen in Syrië uit te voeren. Nederland beperkt zich vooralsnog tot doelen in Irak. Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders zei donderdag nog dat Syrië op dit moment 'uitermate risicovol' is.

Kruisraketten
Sinds afgelopen week de Russische strijdkrachten zich aan de zijde van de Syrische president Bashar al-Assad hebben geschaard, is het luchtruim druk. De Russische luchtmacht steunt aanvallen van Assads troepen, vooral in het noordwesten. Maar de Russen bombarderen ook elders doelen.

Bovendien vuurde de Russische marine de afgelopen dagen kruisraketten op Syrië af. De coalitie bombardeert vooral in het noorden en noordoosten van het land.




Bron
Lees ook: Russisch en Amerikaans leger praten over luchtruim Syrië

Geen opmerkingen:

Een reactie posten