woensdag 7 oktober 2015

Glazen brug op één kilometer hoogte barst, toeristen gillen het uit

© reuters.


Recht onder hun voeten, op zo'n 1.080 meter hoogte, gebeurde het onwaarschijnlijke. De glazen brug aan de rand van een klif, een toeristische attractie in China, begon plotseling te barsten. De toeristen vreesden voor hun leven en schreeuwden het uit. De brug bleef wel intact, waardoor er geen slachtoffers vielen.

Op 20 september werd de glazen brug aan de berg de Yuntai nog met veel trots plechtig geopend en ,,bijzonder sterk" genoemd. Nog geen drie weken later staat ze letterlijk op barsten. De oorzaak moet naar verluidt gezocht worden bij een metalen koffietas die een toerist op de brug had laten vallen.

Toeristen hebben op Weibo, de Chinese versie van Twitter, gemeld hoe ze een klap hoorden en het voelden trillen onder hun voeten. De bezoekers schreeuwden het uit.

Volgens de autoriteiten waren de toeristen nooit in gevaar. Het glas van de brug zou uit verschillende lagen van elk 2,7 cm dik bestaan en is zo sterk dat per vierkante meter 800 kg gewicht kan worden gedragen. Het is nog onduidelijk wanneer de attractie wordt heropend.



© getty

.
© reuters.


Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten