woensdag 25 januari 2012

1 miljoen spinnen gebruikt voor het maken van deze cape

© photo news

Kunstenaar Simon Peers en mode-ontwerper Nicholas Godley hebben het voor elkaar gekregen een cape te fabriceren van spinnenweefsel. Ze gebruikten hiervoor het weefsel van meer dan één miljoen Golden Orb-spinnen (een zijdespin die voorkomt op Madagascar). Na vier jaar werk is het kledingstuk af en is het te bezichtigen in het Londense Victoria & Albert Museum.

© photo news
Peers en Godley kregen voor de uitwerking van de goudkleurige cape hulp van vele vrijwilligers. Zij verzamelden iedere dag duizenden spinnen in de bergen van Madagascar. Nadat de dieren hun bijdrage hadden geleverd aan de cape werden ze weer vrijgelaten. Dat melden verscheidene Britse media.

De van nature al goudkleurige zijdespinsels werden daarna met de hand geweven, volgens een eeuwenoud proces. Het resultaat is een uniek kledingstuk. Er zijn namelijk nog maar weinig experimenten uitgevoerd met spinnenzijde. De gouden cape van Peers en Godley is het tweede kledingstuk ter wereld dat gemaakt is van weefsel van de zijdespin.

'Wij hopen dat onze cape een inspiratiebron kan zijn voor anderen', aldus Peers bij de presentatie van zijn ontwerp. De cape wordt vanaf vandaag tentoongesteld in het Victoria & Albert Museum in Londen en is daar te bezichtigen tot 5 juni.
(Redactie)

Bron:

1 opmerking: