maandag 23 januari 2012

Russische sterrenkundige ziet leven op Venus



Een Russische wetenschapper claimt na het bestuderen van 30 jaar oude foto's van de planeet Venus, dat hij tekenen van leven op de planeet heeft gezien. Leonid Ksanfomaliti baseert zijn uitspraken op basis van foto's genomen door de Russische ruimtesonde Venus-13 in 1982.


Het schorpioen-achtige wezen dat de wetenschapper waarnam.

Het zou volgens Ksanfomaliti (onderzoeker op de afdeling ruimtevaart van de Russische academie voor wetenschappen) gaan om levende, schorpioen-achtige wezens die zich op, of net onder de oppervlakte van de planeet bevinden. 'Op de ene foto zie je de gestaltes, terwijl ze op de volgende foto weer verdwijnen,' aldus de Russische onderzoeker tegen persbureau Novosti.

Mocht de ontdekking erkend worden, dan zou dat een doorbraak betekenen. Er is nog nooit bewijs geleverd van leven op Venus. Hoewel de planeet ongeveer even groot is als de aarde, is Venus altijd als onbewoonbaar beschouwd. Door een dichte atmosfeer die vrijwel alleen uit kooldioxide bestaat, heerst er een extreem broeikaseffect, waardoor de temperatuur er kan oplopen tot 460 graden celsius.(Coen Brandhorst)


Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten