zondag 15 januari 2012

Sneeuwmuren van tien meter hoog in Alaska

© reuters

Door het ongewoon hevige winterweer zijn delen van Alaska volledig ondergesneeuwd, en van de rest van de wereld afgesneden. De stad Cordova aan de zuidoostelijke punt van Alaska - dichtbij de Canadese grens - is volledig ingesneeuwd. Twee verdiepingen tellende woningen zijn verdwenen onder een wit sneeuwtapijt.

Op sommige plaatsen heeft de sneeuw zich tot muren van meer dan tien meter opgehoopt, meldde de lokale krant Cordova Times onder de titel "Snowpocalypse".

Het heeft 24 dagen aan een stuk door gesneeuwd. Het jaargemiddelde is al verdubbeld, berichtte tv-zender ABC. De scholen hebben na de kerstvakantie hun deuren nog niet kunnen openen. Het wegverkeer is stilgevallen en sneeuwschoppen zijn uitverkocht.

Zo'n 1.000 kilometer verder in het noordwesten van Alaska wachtte het stadje Nome ook vandaag koortsachtig op de komst van een tankschip uit Rusland met benzine en diesel. De 3.600 inwoners zijn over een paar weken door hun energievoorraden heen. De 110 meter lange tanker probeert al een maand lang een weg te banen door de extreem dichtgevroren Beringstraat om de voorraden te kunnen leveren, schrijft de New York Times.
(Redactie)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten