vrijdag 18 mei 2012

Aandeel Facebook stijgt, maar explodeert niet bij beursdebuut

In de eerste minuten na het handelsdebuut steeg het aandeel Facebook met meer dan 10 procent tot een prijs van ongeveer 42 dollar. Later zakte dat terug naar 40 dollar. Sommige analisten hadden voorspeld dat het aandeel direct al met 50 procent zou stijgen, maar dat bleek dus behoorlijk mee te vallen.

De introductiekoers werd gisteren vastgesteld op 38 dollar per aandeel. Daarmee kon Facebook zo'n 18,4 miljard dollar ophalen en werd het bedrijf gewaardeerd op maar liefst 104 miljard dollar. In totaal werden 421 miljoen aandelen Facebook in de handel gezet. In de eerste paar minuten na de introductie wisselden al wel meer dan 100 miljoen aandelen van de socialenetwerksite van eigenaar.

Openingsbel
Oprichter en topman Mark Zuckerberg van Facebook luidde vanmiddag vanuit het hoofdkwartier van Facebook in Menlo Park in Californië de openingsbel van de technologiebeurs Nasdaq. De 28-jarige Zuckerberg werd bij de opening omringd door medewerkers van de site. Hij werd ook bijgestaan door de bestuursvoorzitter van de Nasdaq.

Hoe de koers van het aandeel zich de komende tijd zal ontwikkelen, valt moeilijk te voorspellen. Met een prijskaartje van ruim 100 keer de winst lijkt het voor veel marktvorsers een riskante belegging. Zo heeft Apple momenteel een koers van 14 keer de winst en Google 19 keer de winst.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten