woensdag 16 mei 2012

Lenteakkoord: Jongerius: 'Heel onverstandige maatregelen'

Geert Wilders, fractievoorzitter PVV, noemt het Lenteakkoord in een reactie vandaag 'een verschrikkelijk akkoord dat mensen diep in hun portemonnee zal raken'.

'Het is slecht voor de economie en slecht voor de koopkracht. De kiezer zal op 12 september hier keihard mee afrekenen. Nederland wordt op deze manier naar de verdoemenis geholpen', aldus Wilders.

Reactie SP
Ook SP-leider Emile Roemer gaf een reactie. 'Hier wordt veel te hard bezuinigd om de 3-procentsnorm te halen. De verhoging van de btw en het eigen risico is heel slecht. Je moet juist zorgen de economie draaiende te houden', aldus Roemer.

'Ik ben wel blij met de vergroening van het belastingstelsel en de bankenbelasting, maar dat was al verwacht. De eigen bijdrage in de zorg is dramatisch. Het pakket gaat niet uit van het hervormen van de zorg. Het is een belasting op ziek zijn. Dit is heel geforceerd bezuinigingen om het gezicht van de minister-president en de minister van Financiën in Europa te redden', zei de SP-voorman.

FNV
FNV-voorzitter Agnes Jongerius zei over het akkoord dat FNV 'blij is dat de kiezer op 12 september aan zet is, want dit zijn heel onverstandige maatregelen. We moeten niet slopen, maar bouwen. De koopkracht van mensen wordt keihard aangepakt door een stapeling van bezuinigingsmaatregelen: hoger eigen risico in de zorg, een lagere onbelaste reiskostenvergoeding, de btw-verhoging en natuurlijk de nullijn voor ambtenaren. Deze plannen remmen de economische groei, zijn een aanslag op de koopkracht en laten de werkloosheid onnodig oplopen. En de werkgevers worden weer ontzien', aldus Jongerius.

Bron + Lees ook
Lees ook: Dierenbescherming: 'Verrast dat animal cops geschrapt worden'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten