woensdag 16 mei 2012

Dode na ongeval parkeerdek Schiphol

De bestuurder van de auto die vanochtend van een parkeerdek op het terrein van luchthaven Schiphol reed, is overleden. Het gaat om een 65-jarige man uit de Groningse gemeente Bedum. Dat bevestigde een woordvoerder van de marechaussee.


In totaal zaten drie personen - twee mannen en een vrouw - in het voertuig, dat even voor tien uur door nog onbekende oorzaak door een railing schoot en van de eerste verdieping van het parkeerdek naar beneden stortte. De bestuurder overleed enige tijd later aan zijn verwondingen. De andere twee inzittenden zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Het gaat om de publieke parkeergarage aan de Handelskade op het luchthaventerrein.

Direct na het ongeval was een groot aantal hulpdiensten paraat. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse. De auto belandde na de val ondersteboven in het gras voor de parkeergarage. De inzittenden raakten daarbij bekneld.

Schiphol de beheerder van de garage, spreekt van een dramatisch ongeluk. 'Wij willen zo snel mogelijk weten hoe dit heeft kunnen gebeuren', zegt een woordvoerster. Over eventuele aansprakelijkheid kan zij zich nog niet uitlaten. 'We wachten de resultaten van het onderzoek af.'

Onwel
De marechaussee voert nog technisch onderzoek uit naar de precieze toedracht van het ongeval. Maar volgens de woordvoerder ziet het er naar uit dat de bestuurder van het voertuig onwel is geworden, waarna de auto door de railing op de eerste etage schoot.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten