donderdag 3 mei 2012

Dieven stelen spoorwegbrug, maar politie is hen op het spoor

Metaaldieven hebben onlangs in het westen van Tsjechië een vier meter lange metalen voetgangersbrug over een ongebruikte spoorlijn gestolen. Dat meldde de plaatselijke politie.

"De politie kent de identiteit van de dieven, het onderzoek is bezig", aldus Katerina Böhmova, de woordvoerster van de politie.

De goed georganiseerde groep dieven heeft met behulp van een kraan de brug van tien meter gedemonteerd en ook 200 meter rails meegenomen, meldde de SZDC, de beheerder van de spoorweginfrastructuur. De buit heeft volgens de SZDC een waarde van 120.000 kronen (4.800 euro).

"Wij leggen nieuw fietspad aan"
Toen de dieven werden gecontroleerd door de politie, toonden ze een vals document waarop stond dat ze een nieuw fietspad aan het aanleggen waren.

De brug behoorde tot de spoorlijn die de dorpen Loket en Horni Slavkov verbindt. De lijn wordt sinds het einde van de jaren negentig niet meer gebruikt.

Metaaldiefstallen komen heel frequent voor in Tsjechië, waar een groeiend leger van metaaldieven, meestal uit de lagere sociale klassen, aangetrokken is door de grote bedragen die ze kunnen verdienen.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten