donderdag 3 mei 2012

Vrouw met baby in armen loopt onder bus waarin andere dochter zit

In het Australische Sydney is een vrouw overleden nadat ze werd aangereden door een schoolbus waarin haar dochter zat. Hoewel het slachtoffer haar baby in haar armen droeg, bleef het elf maanden oude meisje ongedeerd.

De 38-jarige vrouw was de straat aan het oversteken in Beecroft toen ze werd geraakt door de bus, die basisschoolkinderen naar huis bracht na een driedaags kamp in Port Stephens. Het slachtoffer was zich naar de bushalte aan het haasten om haar andere dochter op te halen.

Volgens getuigen 'botste' de baby weg van de bus toen de vrouw eronder belandde. "Ik hoorde de remmen piepen en toen iemand gillen. Ik zag een baby bijna door de lucht buitelen, weg van de buswielen," vertelt Christopher Baker aan The Daily Teleghraph. Hij zegt dat de vrouw geklemd zat tussen de voor- en achterassen van de bus.

Hulp
Een voorbijganger rende de baan op om zich te ontfermen over de baby, die volgens getuigen hysterisch aan het wenen was. "Een vrouw hield het kindje vast tot de ambulance er was," aldus Baker. Andere voorbijgangers probeerden de moeder te helpen, die bewusteloos onder de bus lag. Ambulancepersoneel bracht haar nog naar het ziekenhuis, waar ze kort na aankomst overleed aan verschrikkelijke verwondingen. Het babymeisje werd ook naar het ziekenhuis gebracht voor observatie en behandeling.

Leraars op de bus leidden de kinderen weg van het ongeval en probeerden hen zo goed mogelijk af te schermen van de tragedie. De busbestuurder was zwaar onder de indruk, en kreeg slachtofferhulp.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten