donderdag 1 november 2012

Australisch dorpje schaamt zich voor 'poepkist'

Een toilet in de vorm van een grafkist leek een toepasselijk ontwerp voor de begraafplaats van het Australische plaatsje Millaa Millaa. Daarbij was het een goedkope oplossing. Nu het morbide ding er staat, blijft vooral het 'goedkoop' over. Bewoners schamen zich kapot voor de 'strontcrypte'.

Het plan om de grafplee te maken, kwam bij de lokale Kamer van Koophandel vandaan. Een eerder plan voor een wat gepaster ontwerp had 80.000 Australische dollars moeten kosten. Een onoverkomelijk hoog bedrag voor het budget van het plaatsje.

Macaber
Met de lokatie in gedachten kwam daarop het idee voor een rechtopstaande doodskist bovendrijven. Een macaber ontwerp, geeft voorzitter Pat Reynolds toe: 'Niet iedereen zal ons gevoel voor humor delen, maar we bedoelden het goed.'

Ondanks het ongemakkelijke gevoel dat de inwoners krijgen bij het toilet hoopt Reynold dat het bizarre bouwwerk Millaa Millaa wat extra aandacht oplevert. Het afleggen van een grote boodschap in de met een kruis, en de letters RIP, opgetuigde 'poepkist' moet voor de nabestaanden een hele troost zijn.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten