zondag 28 oktober 2012

National Geographic blundert met bericht over Friso



De tv-zender National Geographic heeft zondag door een 'vreselijke fout' een onjuist bericht uitgezonden over prins Friso. Dat laat een woordvoerder van de zender weten. 'Wij betreuren dit ten zeerste', zegt de woordvoerder. Om 8.00 uur zondagochtend maakte de zender per abuis melding van het overlijden van de prins.

het scherm verscheen een steunbetuiging aan de koninklijke familie en het Nederlandse volk. Op een zwart scherm met witte letters stond: 'National Geographic Channel betuigt zijn medeleven met de koninklijke familie en de Nederlandse bevolking met het overlijden van zijne hoogheid prins Friso.'

Technische fout
Volgens de zegsman is er sprake geweest van een technische fout. 'Er wordt met man en macht gewerkt om uit te zoeken wat hier precies is gebeurd', aldus de woordvoerder.

De Rijksvoorlichtingsdienst ontkende kort na het verschijnen van het bericht het overlijden met kracht. 'Zoals eerder gemeld zullen wij bij significante veranderingen in de gezondheidstoestand van de prins mededelingen doen. En er is geen verandering te melden', aldus de Rijksvoorlichtingsdienst zondagochtend.

Twitter
Twitteraars pakten het bericht meteen op waarop dit nieuws een hoge vlucht kreeg op de social netwerksites. Zo meldde Koninklijk Huis-verslaggever Antoin Peeters van RTL Nieuws zondagochtend op Twitter dat prins Friso niet is overleden en dat de mededeling van NGC een fout betreft.






Ook landelijke media maakten melding van de condoleance die National Geographic op televisie zou hebben uitgezonden. Daarna explodeerde het aantal twitterberichten over de vermeende dood van de prins.

Excuses
De redactie van het magazine liet later op Twitter weten het voorval te betreuren en meldde dat de band met het overlijdensbericht om een nog onbekende reden was ingestart. Hoe dat kon gebeuren, daar wordt nu onderzoek naar gedaan, zo meldde Novum.

De prins ligt in coma in een ziekenhuis in Londen na een ski-ongeluk begin dit jaar.

Bron lees bericht hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten