zondag 17 februari 2013

Creatieve babbeltruc: Huilend meisje probeert woning in te komen

De regio Rijnmond wordt al weken geteisterd door oplichters. Vrijdag stond in Schiedam zelfs een huilend kind aan de deur. De politie vermoedt een nieuwe babbeltruc en kijkt of het kind vaker is gezien.

Het fenomeen babbeltruc is niets nieuws. Met allerlei praatjes en trucjes proberen oplichters vooral oudere mensen op te lichten. De afgelopen weken stroomt de ene na de andere melding bij de politie binnen.

Nieuwe truc
Hoewel babbeltrucs niet nieuw zijn, blijven oplichters voortdurend de grenzen van hun creativiteit opzoeken. Afgelopen weekend openbaarde zich weer een nieuwe vorm. Vrijdag belde een huilend kind aan bij een seniorencomplex in de Schiedamse Van Limburg Stirumstraat.

'Een bewoonster meldde bij surveillerende agenten dat een meisje van ongeveer 12 jaar oud aan de deur had gebeld,' vertelt een woordvoerder van de politie. 'Het kind vroeg een glaasje water en probeerde binnen te komen.' De oplettende Schiedamse vertrouwde het zaakje niet en liet het kind buiten staan. Ook bij een buurvrouw ving het meisje bot.

'Dit zou wel eens een nieuwe babbeltruc kunnen zijn,' zegt de politiewoordvoerder tewgen het AD/Rotterdams Dagblad.

De politie waarschuwt mensen om niet zomaar open te doen voor vreemden en collectanten om legitimatie te vragen. 'Babbeltrucs zijn niet nieuw, wel duiken af en toe nieuwe vormen op. We wijzen mensen erop altijd alert te zijn.'

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten