donderdag 21 maart 2013

Waardetransportbedrijf Brink's weer doelwit overval

Een vestiging van geldtransportbedrijf Brink's in Best (Noord-Brabant) is woensdagavond laat overvallen. Dat meldde de politie. De overvallers hebben de zijdeur van het depot geforceerd met explosieven. Een gevonden explosief is inmiddels onschadelijk gemaakt, waardoor het onderzoek in het gebouw kan beginnen.

De overval vond plaats rond 11 uur woensdagavond. Toen kwam de eerste melding binnen. Het is niet bekend of de daders iets hebben buitgemaakt. Een arrestatieteam van de politie doorzocht het pand, maar trof daar geen indringers aan. Het personeel van het geldtransportbedrijf bleef ongedeerd.

Agenten beschoten
Agenten zijn kort na de overval op het gelddepot beschoten met een
automatisch wapen. Ze raakten niet gewond, meldde de politie in de nacht van woensdag op donderdag. De schietpartij vond plaats op een provinciale weg tussen Eersel en Bergeijk. De agenten werden beschoten tijdens een poging een verdacht voertuig te controleren. Nadat hun auto was geraakt, besloten ze de achtervolging af te breken. De verdachten wisten te ontkomen. Het is volgens de politie nog onduidelijk of de overvallers in het voertuig zaten. Of er een verband is met de overval, staat nog niet helemaal vast.

De N379 tussen Eersel en Bergeijk is donderdagochtend na de schietpartij weer vrijgegeven na onderzoek.






Vertraging
Na de overval doorzochten explosievenexperts het pand van het geldtransportbedrijf. Ze troffen een 'verdacht object' aan, dat later een explosief bleek te zijn. Inmiddels is deze onschadelijk gemaakt.

Volgens een politiewoordvoerder is 'vertraging altijd vervelend', maar heeft het uitstel vermoedelijk geen gevolgen voor het onderzoek. 'De situatie in het gebouw is bevroren', stelde hij, doelend op het feit dat het sporenonderzoek later in de ochtend alsnog kan plaatsvinden.

Brink's Global Services, een waardetransportbedrijf met ruim 900 vestigingen in 110 landen, is de laatste jaren vaker doelwit geweest van criminelen.

Bron video
Lees ook:'Topcriminelen uit België achter overval Brink's Best'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten