vrijdag 3 mei 2013

Volgende week 'zomers' warm

Goed nieuws voor iedereen die volgende week nog vakantie heeft. Na het weekend stijgt het kwik boven de twintig graden en laat de zon zich regelmatig zien. 'Vanaf maandag breekt het warme weer echt los', meldt Ben Lankamp van Weerplaza.

Na een zonnige Bevrijdingsdag met een graad of 18 zal de temperatuur daarna een sprong vooruit maken. Vanaf maandag loopt de temperatuur op tot boven de twintig graden en dinsdag en woensdag wordt het zelfs nog warmer met in sommige delen van het land 24 graden. Officieel spreekt men van zomerse temperaturen boven de 25 graden, maar of we dat gaan halen is nog maar de vraag. 'Misschien in het zuiden van het land'.

Lankamp betreurt het dat voor veel kinderen de meivakantie maandag is afgelopen. 'Ook al is het de afgelopen week ook erg mooi en vooral droog weer geweest', voegt hij daaraan toe.






Barbecue
Warme avonden staan volgens de weerman nog niet in het vooruitzicht. Barbecueliefhebbers zullen dus nog even geduld moeten hebben. 'We hebben te maken met droge lucht en die koelt snel af en warmt snel op. 's Avonds zal de temperatuur dus razendsnel dalen tot ongeveer 7 tot 11 graden'. 'Maar er staat wel weinig wind', merkt Lankamp op. 'Dus misschien is het met een jas aan in de achtertuin prima te doen'.

Boeren
Minder blij met het droge weer zijn boeren en mensen met een tuintje. 'Die staan inmiddels te springen om een beetje regen', aldus Lankamp. Maar ook deze mensen moeten dus nog even geduld hebben.

Storing
Vanaf woensdag in de late middag is het weer over met de 'zomerpret'. Storingen zullen Nederland vanaf zee naderen, maar grote hoeveelheden regen worden nog niet verwacht. Na woensdag schommelen de temperaturen tusssen normale waarden van het jaar (15-18 graden).

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten