maandag 30 december 2013

Moslimextremisten dreigen met aanslagen in België

Een moslimextremist die Belgie al meerdere met terreur heeft bedreigd, kondigt aanslagen aan op oudejaarsavond in Antwerpen en Brussel. De 21-jarige man, die tot de entourage van de Vlaamse Syriëstrijders behoort, deed dat gisteren in een boodschap aan de belgische krant Het Laatste Nieuws.

De doelwitten die de moslimextremist in Antwerpen noemt, zijn het eindejaarsvuurwerk op de kaaien, het centraal station en de winkelstraat de Meir, terwijl hij in Brussel het Atomium vermeldt. 'Ik wil de moslims waarschuwen om niet deel te nemen en zich niet te verzamelen met de ongelovigen', zo schrijft hij.

De man verstuurde zijn dreigement vanop een ­Facebook-account die de naam 'Madjlis Shura Muhajirien' draagt en begin dit jaar werd opgericht in de entourage van Houssien Elouassaki, het Vilvoordse kopstuk van 'Shariah4Belgium' dat inmiddels in Syrië gesneuveld zou zijn.

Vanop diezelfde account zijn al eerder dreigende boodschappen aan het adres van België verspreid, waaronder een geluidsopname waarin begin deze maand werd gezongen: 'Oh De Crem, oh Wilders, pas maar op, een autobom' en "Atomium, ik hoor een knal. Lichaamsdelen overal." Een hooggeplaatste veiligheidsbron zei de nieuwe boodschap gisteren zeer ernstig te nemen. 'Momenten als deze zijn echte nachtmerries voor ons', verzuchtte hij, 'want die kerels weten hun doelwitten goed uit te kiezen.'




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten