donderdag 2 januari 2014

Man vast na eBay-verkoop van zes potten met hersenen

Hersenen voor onderzoek bij de Hersenbank in Amsterdam. © anp.




Een 21-jarige Amerikaan is betrapt op het verhandelen van hersenen en ander menselijk weefsel. De man uit Indianapolis wordt ervan verdacht dat hij tientallen potten met lichaamsdelen op sterk water uit het lokale Museum voor Medische Geschiedenis heeft gestolen.



Dat meldde de krant Indianapolis Starvandaag. Bij het museum, dat is gevestigd in een voormalig psychiatrisch ziekenhuis, was diverse keren ingebroken. Door een telefoontje van een koper kon de politie de zaak oplossen. De man had via een veilingwebsite eBay voor 600 dollar (440 euro) zes potten gekocht met hersenweefsel van mensen die ooit in het ziekenhuis waren overleden. Toen hij labels van het museum erop zag zitten, kreeg hij argwaan en meldde zich.

Uit onderzoek bleek dat een tussenhandelaar het materiaal had gekocht. Om de dief op heterdaad te kunnen betrappen, maakte de handelaar op verzoek van de politie nog een afspraak om weefsel te kopen. Een dag voor de uitgelokte transactie verdwenen opnieuw 60 potten uit het museum. Op de parkeerplaats waar de deal plaatsvond, werd de 21-jarige verkoper vervolgens opgepakt.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten