zaterdag 1 februari 2014

Wereldrecord: vrouw eet 363 kippenvleugels in halfuur

Molly Schuyler uit de Amerikaanse staat Nebraska heeft een nieuw wereldrecord gevestigd door 363 kippenvleugeltjes naar binnen te werken in een halfuur. Daarmee versloeg ze alle favorieten tijdens de jaarlijkse Wing Bowl in Philadelphia en won ze 22.000 dollar, omgerekend 16.319 euro.

Het oude record stond op naam van de Japanner Takeru Kobayashi. Hij at in 2012 337 kippenvleugels in 30 minuten. Patrick Bertoletti werd gisteren tweede met 356 kippenvleugels en Jamie 'The Bear' Anderson, de winnaar van vorig jaar, werd derde met een aantal van 304.

'Doorgaan, niet overgeven'
Schuyler weegt 56 kg en heeft maar één strategie: 'Gewoon doorgaan en niet overgeven.' Om zich te kwalificeren voor de 22ste aflevering van de Wing Bowl at Schuyler 4 kg kwark in 114 seconden. Ze is ook recordhoudster voor het eten van een steak van 2 kg in minder dan 3 minuten.

Schuyler, moeder van vier kinderen, is in het dagelijks leven serveerster. In Wikipedia staat ze bovendien te boek als wedstrijdeetster ('competitive eater'). Vorig jaar sloot ze zich aan bij de wedstrijdbond All Pro Eating.






Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten