donderdag 5 juni 2014

Belgische diaken aangehouden voor meerdere moorden

Een 57-jarige Belgische diaken is aangehouden op verdenking van moord op meerdere mensen. Dat melden Belgische media. Eerder werd ervan uitgegaan dat de man zich schuldig had gemaakt aan 'onwettige euthanasie', maar het is volgens de mediaberichten niet zeker of de patiënten wel een doodswens hadden.

De Belgische justitie kan niet zeggen om hoeveel slachtoffers het gaat, maar zei wel dat het om een heel grote zaak gaat. De verdachte geestelijke, diaken in Wevelgem, zou slachtoffers hebben gemaakt in het Heilig Hartziekenhuis van Menen van begin jaren 80 tot 2011. Hij zit sinds vorige week in de cel.

De diaken heeft bekentenissen afgelegd, maar over zijn motieven heeft het parket nog geen duidelijkheid. Zijn geestelijke toestand wordt onderzocht.

De advocaat van de 57-jarige zegt dat zijn cliënt emotioneel maar opgelucht is. 'Hij wordt overmand door emoties, maar beseft ook dat hij dit geheim niet langer alleen kon dragen. De feiten werden door derden naar buiten gebracht. Mijn cliënt handelde uit medelijden met mensen in een uitzichtloze situatie', aldus de raadsman.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten