maandag 2 juni 2014

India opgeschrikt door nieuwe verkrachtingsmoord


Slechts een paar dagen na de ophef in India over de verkrachting en het ophangen van twee nichtjes in het dorp Katra Shahadatganj is het land opnieuw opgeschrikt door een verkrachtingsmoord. Dit keer is een jonge vrouw het slachtoffer. Ze werd na de groepsverkrachting gewurgd. Haar gezicht werd overgoten met zoutzuur en benzine wat de identificatie van het slachtoffer bemoeilijkt...

Het nieuwe incident vond plaats op ongeveer 95 kilometer afstand van Katra Shahadatganj. Het vrouwelijke slachtoffer zou 22 jaar oud zijn. Haar lichaam werd zaterdag gevonden in een veld bij het dorpje Aithpura.

Het onderzoek naar de doodsoorzaak werd vandaag afgerond. Daaruit blijkt volgens de Indiase autoriteiten, dat de vrouw werd verkracht en gedwongen zoutzuur te drinken. Er werd namelijk zuur in haar maag teruggevonden. Uiteindelijk werd ze gewurgd en overgoten de daders haar gezicht met zoutzuur en benzine. Op die manier zouden zij de zoektocht van de politie naar de identiteit van het slachtoffer willen bemoeilijken.

Verkrachtingsmoord nichtjes Katra
De verkrachtingsmoord in Aithpura volgt een paar dagen na die in Katra. Daar verdwenen dinsdagavond twee nichtjes, een van 14 en een van 16 jaar oud. Een dag later werden zij dood gevonden, hangend aan een mangoboom in het dorp Katra Shahadatganj.

De beelden daarvan gingen deze week het land door en de wereld over. De moord op de twee meisjes en het lakse politieoptreden leidden in India tot woede en ontzetting. Ook vandaag gingen in Lucknow in Noord-India honderden vrouwen de straat op om te demonstreren tegen het toegenomen geweld tegen en aantal verkrachtingen van meisjes en jonge vrouwen. Tegen de demonstranten werden waterkanonnen ingezet.

Bekentenissen
Drie Indiase mannen hebben bekenddat ze de twee tienermeisjes hebben verkracht en vermoord. Dat meldden Indiase media zondag.
De politie zoekt nog naar twee andere verdachten. Twee agenten zijn gearresteerd voor plichtsverzuim.

De familie van een van de meisjes heeft laten weten dat de verkrachting nog gruwelijker is dan de dodelijke verkrachting van een studente op 16 december 2012 in New Delhi. Die zaak leidde ook tot grote protesten in India en wereldwijde ophef.

Aangescherpte wetgeving
India scherpte vorig jaar zijn wetgeving over verkrachting aan na een reeks groepsverkrachtingen en daaropvolgende grootschalige protesten. Uit aangiftecijfers blijkt dat iedere 22 minuten een verkrachting plaatsheeft in het land. Volgens activisten ligt dat aantal echter hoger, omdat veel slachtoffers geen aangifte zouden durven doen.




Bron





Meer lezen: zoek berichten met dezelfde label; selecteer de label, klik, wacht tot de pagina vernieuwd is; scroll naar beneden voor nog meer berichten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten